Go to Top

Om firmaet

I 2016 lagde vi om fra konventionel grønkål til udelukkende at bruge økologisk dyrkede grønkål. De friske grønkål blev avlet på gården Tinggård, som ligger mellem landsbyerne Dalbyover og Knejsted, 20 km nordøst for Randers mellem Mariager Fjord og Randers Fjord. Gården var blevet drevet af Annemette og Kent Ebbesen siden 1. marts 1982.

De økologiske grønkål blev transporteret til fabrikken i Harken på lastbiler. Tre gange om ugen modtog vi et læs med cirka 7 tons friske, økologiske grønkål. I Harken blev de friske kål læsset på et transportbånd, hvor de blev håndsorteret for gule blade og urenheder.

Derefter blev kålene kørt i skyllekaret. Efter skylning blev kålene atter kørt på et transportbånd til blancøren. Fra blancøren blev de direkte kørt til et roterende kogekar, hvorefter de blev kølet, hakket og lavet til boller på maskine. Til sidst blev det færdige produkt kørt på frost.

I dag er Vendsysselske Grønlangkål blevet solgt til Sønderjydsk Kål, som nu viderefører produktionen af kogt, hakket hvidkål og kogt, hakket grønkål – stadig efter den gamle, nordjyske opskrift, som vi kender den.